Τεράστιο το Οικογενειακό Ετήσιο ΚΕΡΔΟΣ, από σύγκριση Τιμών Καταναλωτή.

ΠΡΟΤΑΣΗ σχετικά με "Εκστρατεία ενημέρωσης για οικονομική θέρμανση":

Ο "από μηχανής Θεός" στην Τραγωδία των Ενοίκων των Πολυκατοικιών, είναι ο Θερμιδομετρητής, που δίνει την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ, μοναδική, ΑΜΕΣΗ και ταχύτερα ΑΠΟΣΒΕΣΙΜΗ λύση ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ (κατ' επιλογήν) 20 έως 80% ("ΔΩΡΕΑΝ ενέργειας"), με μόνο 200€/διαμέρισμα τοποθετημένος: http://viomaza.blogspot.gr/2011/09/50.html

 

ΘΕΡΜΑΝΣΗ = 69% του Ενεργειακού Κόστους, του μέσου Ελληνικού Νοικοκυριού (http://viomaza.blogspot.gr/2012/10/69.html).

 

Αφορά τον καθένα από τα εκατομμύρια τους ενοίκους, της πλειοψηφίας των πολυκατοικιών, που παραφρονούν με το πανάκριβο πετρέλαιο και παραπλανούνται με ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ (μακροχρόνια αποσβέσιμες) λύσεις (ομαδικές ή πολύ χειρότερα ατομικές), που χειροτερεύουν την οικονομική τους και όχι μόνο κατάσταση.

Επίσης μπορείτε να πάρετε τον απόλυτο έλεγχο της Διαχείρισης στα χέρια σας, με 10 εφάπαξ (ή ΔΩΡΕΑΝ αν δεν έχετε): http://dorean-free.blogspot.gr/2011/09/blog-post.html και με πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και Εξοικονόμηση όλων των Δαπανών κατά 40-80%, για να μην την "πατήσετε" έτσι: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/151838

 

Προκαλώ (καλοπροαίρετα) τον οποιονδήποτε, με αντικειμενικά (αποδείξιμα) στοιχεία, που δείχνουν:

* Λύση Θερμιδομετρητή: Επένδυση 200 € και Απόσβεση σε 2 μήνες ή
* Άλλες λύσεις: Επένδυση 1.000 € έως 5.000 € & Απόσβεση σε 2 χρόνια έως & 10.

 

Σκεπτικό:

Όταν πηγαίνει κάποιος σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του το βράδυ, ανάβει το φώς και φεύγοντας το ...σβήνει, έστω και αν είναι αμελητέα η δαπάνη λειτουργίας της λάμπας.

Όταν π.χ. το Καλοκαίρι, ανάβει κάποιος το AC στο Σαλόνι, δεν ανάβει και τα υπόλοιπα AC στα υπόλοιπα δωμάτια, επειδή θα πάει για ύπνο το βράδυ (ακόμη και όταν: δεν υπήρχε κρίση ή δεν έχει κάποιος οικονομικό πρόβλημα), έστω και αν το Κόστος λειτουργίας των AC για ψύξη, είναι λιγότερο από το 20% του κόστους Θέρμανσης το Χειμώνα (βλέπε και εικόνα).

Επομένως γιατί να έχουμε θέρμανση σε όλα τα δωμάτια (ειδικά αν δεν μπορούμε να το πληρώνουμε), αφού το κόστος της Θέρμανσης φτάνει στο 70% του συνολικού κόστους ενέργειας του νοικοκυριού μας;

Ο Θερμιδομετρητής λοιπόν (που μπαίνει στην επιστροφή της κεντρικής παροχής ζεστού νερού για τη θέρμανση των καλοριφέρ) μετράει το νερό που πηγαίνει στο διαμέρισμα και με 2 θερμόμετρα (εισόδου-εξόδου) υπολογίζει την ενέργεια που καταναλώνουμε σε Kwh.

Δηλαδή αν έχουμε π.χ. 6 σώματα καλοριφέρ στο διαμέρισμα, με τους Ωρομετρητές πληρώνουμε το ίδιο (είτε έχουμε ανοιχτά τα 6 καλοριφέρ είτε έχουμε π.χ. 2 καλοριφέρ ανοιχτά), ενώ με τον Θερμιδομετρητή, αν πληρώσουμε π.χ.100 με ανοιχτά τα 6 καλοριφέρ, τότε με 2 καλοριφέρ ανοιχτά θα πληρώσουμε ~35€, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ~65€.

Οπότε, από τα 700που πλήρωσε περίπου για τον περυσινό Χειμώνα (ένας Ένοικος διαμερίσματος ~75 τμ), θα γλύτωνε (με αυτό το σενάριο) ~450€ (απόσβεση του Θερμιδομετρητή και 250κέρδος).

Και από φέτος το ΚΕΡΔΟΣ θα είναι ~650€ (για τα ~700 Λίτρα Πετρελαίου που χρειάζεται για ολόκληρο το σπίτι), λόγω της αυξημένης τιμής. Ντοκουμέντα: http://viomaza.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html

Αν υπάρχουν Ένοικοι που έχουν οικονομική άνεση, πάλι έχουν συμφέρον να βάλουν Θερμιδομετρητή, γιατί αφ' ενός θα γλυτώσουν το αντίστοιχο ποσοστό (π.χ. 65%) του Παγίου Θέρμανσης και αφ' ετέρου θα έχουν την εξασφάλιση ότι δεν θα "τιναχτεί στον αέρα" η οικονομική Διαχείριση της Πολυκατοικίας, από την αδυναμία πληρωμής έστω και ενός Ενοίκου και θα αποφύγουν τους ψυχοφθόρους τσακωμούς.

Επίσης, αν κάποιος και πάλι δεν καταλαβαίνει το συμφέρον το δικό του και της πολυκατοικίας και αποφάσισε για Ατομική λύση Θέρμανσης (πληρώνοντας πολλαπλάσια και εφ' όσον έχει ήδη την ομόφωνη Έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, με τροποποίηση της Μηχανολογικής Μελέτης, που θα έχει ήδη υποβληθεί στην Πολεοδομία και θα έχει γίνει και Μεταγραφή στο Υποθηκοφυλάκιο, με δικά του έξοδα), απλά θα κλειδώσει η κεντρική βάνα του Διαμερίσματός του από την Κεντρική Θέρμανση της πολυκατοικίας (και φυσικά μπορεί να βάλει αργότερα Θερμιδομετρητή, αν αποφασίσει να συμμετέχει ξανά στην Κεντρική Θέρμανση).

Αν έχετε ακόμη απορίες, είμαι στη διάθεσή σας, με πλήρη τεκμηριωμένα στοιχεία (με τη διευκρίνηση ότι δεν πουλάω Θερμιδομετρητές και δεν είμαι Υδραυλικός ή Μηχανολόγος). Είμαι απλά Διαχειριστής σε 3 Πολυκατοικίες (του ίδιου κατασκευαστή στο Λαύριο), που το έψαξα ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ~4 χρόνια και το έκανα πράξη πέρυσι, με θεαματικά αποτελέσματα.
Συμπέρασμα:
Τεράστιο είναι το ΚΕΡΔΟΣ, μπροστά στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ να ΠΑΓΩΣΟΥΝ ακόμη & ηλικιωμένοι & παιδιά ή να ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να πληρώσουν (έστω και ένας, μπλοκάροντας όλη τη Διαχείριση της Πολυκατοικίας) και μάλιστα με την πιο ΠΡΟΣΙΤΗ λύση, χωρίς καυγάδες.
 
Με εκτίμηση,
Τσιρίδης Φώτης
Διαχειριστής Πολυκατοικίας, Πολιτικός Μηχανικός, Συνταξιούχος ΟΤΕ
http://dorean-free.blogspot.com
(ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ πολυκατοικίας σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ, με 380.000 Επισκέψεις σε 2,5 χρόνια).
(Λύσεις Άμεσης πρόσθετης ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ 50-80%, στο Αδιέξοδο της Θέρμανσης, με Εξόφληση-Απόσβεση σε 2-3 μήνες).
(Τεράστιο Ετήσιο ΚΕΡΔΟΣ, από σύγκριση Τιμών Καταναλωτή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου